عارف در دیدار بن‌سلمان: همکاری ما اسرائیل را ناکام می‌کند-راهبرد معاصر
موافقت مجمع تشخیص مصلحت با افزایش سهمیه دولت در صندوق بین‌المللی پول اطلاعیه سپاه صاحب الزمان(عج) در خصوص صدای انفجار در مورچه‌خورت رئیس جمهور: ادامه فیلترینگ با توجه به نارضایتی مردم قابل قبول نیست تصویب کلیات طرح تناسبی برگزار شدن انتخابات شورا‌ها تصویب پیشنهاد الحاق طرح ساماندهی کارکنان دولت به بودجه ۱۴۰۴ در کمیسیون اجتماعی سخنگوی هیأت رئیسه مجلس تغییر کرد پزشکیان: بهتر است رابطه با آمریکا را خودمان مدیریت کنیم بازدید فرمانده نیروی هوایی ارتش از جنگنده جی ۱۰ چین + عکس بیانیه سپاه: عملیات وعده صادق در امتداد آرمان شهید طهرانی‌مقدم است پزشکیان در دیدار اعضای شورای مرکزی حزب موتلفه: شرط اصلاح وضعیت کشور استفاده از ظرفیت همه نیرو‌های نخبه است معاون اول رئیس جمهور در اجلاس سازمان همکاری اسلامی: پیشنهاد ایران برگزاری همه‌پرسی بین فلسطینیان است گفت‌وگوی تلفنی پزشکیان و بن‌سلمان جزئیات حادثه تروریستی سراوان | شهدا از هموطنان اهل سنت استاندار سیستان و بلوچستان: چهار نفر از شهدای سراوان هنگام اقامه نماز به شهادت رسیدند/ تروریست‌ها بلوچ نبودند تاکید رئیس‌جمهور بر هم‌افزایی برای تسهیل ساخت نیروگاه‌های برق توسط بخش خصوصی

عارف در دیدار بن‌سلمان: همکاری ما اسرائیل را ناکام می‌کند

معاون اول رئیس‌جمهور در دیدار با ولیعهد سعودی گفت: هدف اسرائیل درگیر کردن کل منطقه در جنگی ویرانگر است اما همکاری نزدیک ایران و عربستان می‌تواند این نقشه را نقش‌برآب کند و دو کشور نقش مهمی در ثبات و صلح منطقه ایفا کنند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۸ - ۲۲ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 12
کد خبر: ۲۶۲۸۶۳

به گزارش راهبرد معاصر،‌ محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور که برای حضور و سخنرانی در اجلاس اضطراری سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب با موضوع هم‌صدایی در محکومیت تجاوزات رژیم صهیونیستی، به ریاض سفر کرده بود، شامگاه دوشنبه، در دیداری دوجانبه با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی، به بررسی اقدامات صورت‌گرفته برای تعمیق روابط حسنه دو کشور و راهکارهای توقف تجاوزات وحشیانه رژیم اشغالگر و امدادرسانی به مردم فلسطین و لبنان پرداختند.

 
در ابتدای این دیدار، عارف که به‌گرمی از سوی ولیعهد سعودی مورد استقبال قرار گرفته بود، با تشکر از میزبانی شایسته عربستان در نشست ریاض گفت: در ماه‌های اخیر، مسیر جدیدی برای توسعه و گسترش ارتباط و تعامل دو کشور گشوده شده است که این راه، مسیری برگشت‌ناپذیر است.

 

وی افزود: تردیدی نیست که ‌منافع این تعمیق روابط، تنها شامل ‌ایران و عربستان سعودی نخواهد شد و مطمئناً با توجه به ویژگی‌ها و تأثیرات دو کشور بزرگ بر منطقه و جهان اسلام، این اقدام باعث توسعه همکاری‌های منطقه‌ای و‌ همبستگی هرچه بیشتر ملت‌های اسلامی خواهد بود.

 

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه این دیدار که در فضایی صمیمانه برگزار شد، ضمن ابلاغ سلام پزشکیان، از ولیعهد عربستان سعودی برای سفر به ایران دعوت کرد.

 

عارف افزود: توسعه روابط سیاسی دو کشور، در شرایط کنونی مسیر درست و صحیحی را دنبال می‌کند و امیدواریم که این رابطه خوب سیاسی، در زمینه‌های اقتصادی، فرهنگی، علمی و فناوری هم با جدیت از سوی طرفین دنبال شود.

 

وی گفت: اطمینان دارم برگزاری این دیدار در بالاترین سطح، گشایش‌های جدی در روابط فی‌مابین دو کشور ایجاد خواهد کرد، چرا که ایران و عربستان، به‌عنوان دو عضو تأثیرگذار سازمان همکاری‌های اسلامی، نقش مهمی در حل مشکلات گریبان‌گیر ملت‌های اسلامی به‌ویژه در مسئله فلسطین و لبنان خواهند داشت.

 

معاون اول رئیس‌جمهور اضافه کرد: کشورهای منطقه باید با اتخاذ موضع واحد و قاطع و انجام اقدامات هماهنگ، مانع تداوم نسل‌کشی در غزه و گسترش تجاوزگری رژیم صهیونیستی در منطقه شوند.

 

عارف ادامه داد: رابطه جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی را ضرورتی مهم برای توسعه ثبات و امنیت در منطقه می‌دانیم و خرسندیم که در چارچوب سیاست راهبردی جمهوری اسلامی ایران در توسعه روابط با همسایگان و نیز با  تدابیر مقامات عالی سعودی، روابط دو کشور نه‌تنها از سر گرفته شده، بلکه با سرعت در حال توسعه است.

 

وی افزود: اگرچه دشمنانی مانند اسرائیل و حامیانش، ممکن است از رابطه حسنه ایران و‌ عربستان ناخرسند باشند و در مسیر آن سنگ‌اندازی کنند، اما این ارتباط را برای مردم دو کشور و همچنین منطقه و جهان اسلام مهم و ضروری می‌دانیم و به توسعه همکاری‌های نزدیک و حداکثری چشم امید دوخته‌ایم.

 

معاون اول رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: موقعیت جغرافیایی ایران، بهترین فرصت را برای ترانزیت و انتقال کالا از خلیج فارس به شمال ایران فراهم می‌آورد و همان‌گونه که در ملاقات وزرای خارجه دو کشور در نیویورک توافق شد اکنون زمان آن فرارسیده است تا گسترش «همکاری‌های اقتصادی» فی‌مابین در دستورکار قرار گیرد.

 

عارف ادامه داد: ‌معتقدیم رشد روابط متقابل، منجر به نزدیک‌تر شدن کشورها به یکدیگر و در نهایت زمینه‌ساز دستیابی به صلح و ثبات در منطقه خواهد بود و امیدواریم که موانع پیشِ‌روی همکاری‌های اقتصادی و تجاری، با تدابیر مسئولان دو کشور برطرف شود.

 

وی با قدردانی از مواضع محمد بن سلمان در نشست ریاض در محکومیت حمله اسرائیل به ایران، با اشاره به جنایات اسرائیل در به شهادت رساندن سرداران حزب‌الله و حماس گفت: تجاوزات وحشیانه رژیم صهیونیستی، هزینه‌های انسانی فراوانی را به مردم منطقه تحمیل کرده است ولی خوشحالیم که علی‌رغم وحشی‌گری‌های صورت‌گرفته از سوی رژیم اشغالگر، موقعیت جنبش حماس و حزب‌الله‌ هرگز تضعیف نشده است.

 

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: اعتقاد داریم که اگر دنیای اسلام به‌صورت امت واحده عمل می‌کردند، هیچ‌گاه اسرائیل، جرأت این وحشی‌گری‌ها را نداشت و در شرایط کنونی نیز ما جنگ را به نفع منطقه نمی‌دانیم و هیچ‌گاه هم شروع‌کننده جنگ نبوده و نخواهیم بود اما با قاطعیت از تمامیت ارضی کشورمان دفاع خواهیم کرد.

 

عارف گفت: در مسیر گسترش روابط، اگر هم اختلاف‌نظرهایی بین دو کشور وجود داشته باشد، منطقی‌ترین راه برای حل این اختلافات، مذاکره و گفتگو است و مسیری که با تدبیر دو کشور شروع شده و مبتنی بر منافع کشورهای اسلامی است، با قدرت ادامه خواهد یافت.

 

وی ادامه داد: هدف اسرائیل، درگیر کردن کل منطقه در جنگی ویرانگر است اما همکاری نزدیک ایران و عربستان می‌تواند این نقشه را نقش‌برآب کند و دو کشور نقش مهمی در ثبات و صلح منطقه ایفا کنند.

 

پیش‌بینی بن‌سلمان برای روابط ایران و عربستان: 2025 در بالاترین سطح

محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی نیز با قدردانی از مواضع حکیمانه معاون اول رئیس جمهور کشورمان، از تلاش‌های وزیر امور خارجه ایران در جریان مذاکره با وزیر خارجه عربستان تشکر کرد.

 

ولیعهد عربستان سعودی در ادامه با اشاره به سخنان معاون اول رئیس جمهور مبنی بر برگشت‌ناپذیر بودن روابط آغازشده دو کشور گفت: نقطه‌ای که امروز در گسترش و تعمیق رابطه با ایران، به آن رسیده‌ایم، مطلوب پادشاهی عربستان است.

 

محمد بن سلمان با تأکید بر ضرورت گسترش روابط و همکاری‌های دوجانبه به‌ویژه در حوزه اقتصادی و فرهنگی گفت: حوادث و اتفاقات یک‌سال اخیر منطقه هیچ‌گاه خلل و مانعی برای توسعه روابط فی‌مابین دو کشور نبوده و نخواهد بود و تردیدی ندارم که تا پایان سال 2025، روابط این دو کشور بزرگ منطقه در بالاترین سطح قرار خواهد گرفت.

 

ولیعهد عربستان افزود: ما از تجارب تاریخی درس می‌گیریم و از این تجربیات، برای ایجاد روابط مستحکم‌تر و طولانی بین دو کشور و تحکیم هرچه بیشتر آن استفاده خواهیم کرد.

 

محمد بن سلمان گفت: همانند ایران، ما نیز‌ برای توسعه روابط خصوصاً در عرصه اقتصادی بسیار جدی و پیگیر هستیم.

 

ولیعهد عربستان سعودی که کشورش میزبانی نشست اضطراری کشورهای همکاری اسلامی و اتحادیه عرب را به‌عهده داشت در ادامه با محکومیت تجاوزگری رژیم صهیونیستی گفت: این رژیم به هیچ یک از موازین بین‌المللی پایبند نیست و در این شرایط، برای اینکه منطقه در صلح و ثبات باشد باید تصمیمات حکیمانه و درستی اتخاذ کنیم.

 

محمد بن سلمان در پایان این دیدار، با قدردانی از تدابیر حکیمانه جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با تحولات منطقه گفت: به‌هیچ‌وجه اجازه نمی‌دهیم که از خاک و آسمان کشورمان در حمله به ایران استفاده شود./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده